sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciƫle doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Taakspel in de buitenschoolse opvang

Misschien herkent u de volgende situatie? De overblijf verloopt chaotisch en in de naschoolse opvang zijn er ordeproblemen.

Groepsgerichte aanpak
Nu steeds meer kinderen gebruik maken van de BSO (voor-, tussen- en naschoolse opvang), groeit de vraag naar een groepsgerichte aanpak, om regelovertredend gedrag te verminderen. Dan hebben kinderen meer tijd en aandacht voor hun spel of activiteit en is het rustiger en gezelliger in de groep. Dit lukt met Taakspel in de BSO!

Hoe werkt Taakspel in de BSO?
De kinderen spelen Taakspel tijdens de normale gang van zaken, bijvoorbeeld tijdens het eten of tijdens het binnen of buiten spelen. De pedagogisch medewerker bespreekt met de kinderen welke regels er tijdens Taakspel gelden, bijvoorbeeld: je praat rustig en vriendelijk tegen elkaar. De kinderen - in teams - stimuleren elkaar om zich aan de regels te houden. Het team verliest een punt als er toch een Taakspelregel wordt overtreden. Heeft het team nog punten over na een afgesproken tijd, dan verdienen zij de vooraf afgesproken beloning, bijvoorbeeld een lekker toetje, naar het park of een leuk spel spelen.

Taakspel in de BSO invoeren

Lees artikel: 'Hoe krijg je positief gedrag in je groep?', KlasseApart, mei '10 (p.8)

 

 

Direct contact

Annet Doeschot

De kinderen worden uitgedaagd om positief gedrag te laten zien en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedrag. Ze corrigeren elkaar in plaats van dat ik steeds zelf moet ingrijpen.

Mohammed, pedagogisch medewerker - BSO Groeiplein Amsterdam

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599