sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciƫle doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Taakspelonderzoek onafhankelijk

Naar aanleiding van berichtgeving in De Volkskrant en in De Psycholoog (2016) is er verwarring ontstaan over Taakspel. Het Trimbos-instituut onderzocht populaire trainingen tegen onder meer pesten die 'bewezen effectief' zijn volgens de Databank Effectieve Jeugdinterventies. Onder andere onderzoek naar Taakspel zou zijn uitgevoerd door partijdige onderzoekers, aldus het Trimbos-instituut.  

De CED-Groep, de ontwikkelaar van Taakspel, herkent zich totaal niet in deze beweringen. Taakspelontwikkelaars doen geen effectonderzoek naar Taakspel. Acht van de tien wetenschappelijke onderzoeken waarop de Databank Effectieve Jeugdinterventies haar oordeel baseert, is wel degelijk uitgevoerd door onafhankelijke onderzoekers.   

Onder andere de Vrije Universiteit, het Erasmus MC, de Katholieke Universiteit Leuven, het Kohnstamm instituut en de GGD Amsterdam onderzochten Taakspel. Uit deze onderzoeken komt telkens naar voren dat Taakspel een zeer effectieve preventieve aanpak is in het voorkomen van gedragproblemen. 

De CED-Groep heeft contact gezocht met de onderzoekers van het Trimbos-instituut om deze misvattingen te laten rectificeren. 

 

 

Direct contact

Annet Doeschot
  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599