Training en begeleiding zijn nodig om de beoogde effecten te behalen, zo blijkt uit de praktijk. Je kunt Taakspel daarom alleen inclusief begeleiding van een onderwijsadviseur met een Taakspel-licentie kopen. De CED-Groep traint onderwijsadviseurs en ambulant begeleiders door heel Nederland. Na het behalen van de licentie mogen zij scholen begeleiden bij de invoering van Taakspel. De licenties worden alleen afgegeven door de CED-Groep.

Certificaat
Leerkrachten die de Taakspeltrainingen volgen, klassenconsultaties ontvangen, voldoende Taakspel spelen ontvangen een certificaat na het voldoen aan de certificaatvoorwaarden.

Certificaat voor interne Taakspelbegeleiders
Intern begeleiders of gedragsspecialisten kunnen een certificaat halen voor de Taakspel variant waarvoor ze opgeleid worden (Taakspel voor kleuters/Taakspel in de klas). Hiermee kunnen zij de klassenconsultaties die horen bij de opleiding van Taakspel zelfstandig uitvoeren. De leerkrachttraining wordt wel altijd door een onderwijsadviseur met een Taakspel-licentie gegeven.

Invoering van Taakspel: drie fasen
De invoering van Taakspel verloopt in drie fasen, van ieder ongeveer drie maanden. Bij iedere fase hoort een training en klassenconsultaties door een onderwijsadviseur met een Taakspel-licentie.

1. Invoeringsfase: het spel wordt geïntroduceerd bij uw leerlingen, met behulp van uitgewerkte introductielessen. Vervolgens wordt het spel drie keer per week gespeeld met een geleidelijk opbouwende speeltijd.
2. Uitbreidingsfase: Taakspel wordt steeds langer en in verschillende onderwijssituaties gespeeld.
3. Generalisatiefase: je leert hoe u de effecten van Taakspel in stand houdt, ook wanneer Taakspel niet wordt gespeeld.

Bovenschoolse trainingen
Leerkrachten in het basisonderwijs die met Taakspel willen gaan werken, kunnen een bovenschoolse training volgen. Je volgt de training bij de CED-Groep in Rotterdam. Neem voor meer informatie over de trainingen contact op met het Cursusbureau, cursusbureau@cedgroep.nl

LANDJE 5 OTTERS 433

Meer weten?

Wil je Taakspel invoeren op je school? Neem contact met ons op.

Direct contact
x