Training en begeleiding zijn nodig om de beoogde effecten te behalen, zo blijkt uit de praktijk. je kunt Taakspel daarom alleen inclusief begeleiding van een gecertificeerde begeleider kopen. De CED-Groep traint schoolbegeleiders en ambulant begeleiders door heel Nederland. Na het behalen van een licentie mogen zij scholen begeleiden bij de invoering van Taakspel. De licenties worden alleen afgegeven door de CED-Groep.

Certificaat
Leraren of pedagogisch medewerkers die de Taakspeltrainingen volgen, klassenconsultaties ontvangen, voldoende Taakspel spelen en de intervisies bijwonen die worden uitgevoerd door een Taakspelbegeleider, krijgen een certificaat na het voldoen aan de certificaatvoorwaarden.
Lees de certificeringsvoorwaarden voor leraren en pedagogisch medewerkers

Certificaat voor interne Taakspelbegeleiders
Intern begeleiders of gedragsspecialisten kunnen een certificaat halen voor de Taakspel variant waarvoor ze opgeleid worden (Taakspel voor kleuters/Taakspel in de klas). Hiermee kunnen zij zelf collega's van hun eigen school begeleiden, zodat deze een Taakspelcertificaat kunnen halen. De leerkrachttraining wordt wel altijd door een schoolbegeleider of ambulant begeleider gegeven.
Lees de certificeringsvoorwaarden voor interne Taakspelbegeleiders

Invoering van Taakspel: drie fasen
De invoering van Taakspel verloopt in drie fasen, van ieder ongeveer drie maanden. Bij iedere fase hoort een training of intervisie en er zijn klassenconsultaties door een gecertificeerde schoolbegeleider.
1. Invoeringsfase: het spel wordt geïntroduceerd bij uw leerlingen, met behulp van uitgewerkte introductielessen. Vervolgens wordt het spel drie keer per week gespeeld met een geleidelijk opbouwende speeltijd.
2. Uitbreidingsfase: Taakspel wordt steeds langer en in verschillende onderwijssituaties gespeeld.
3. Generalisatiefase: je leert hoe u de effecten van Taakspel in stand houdt, ook wanneer Taakspel niet wordt gespeeld.

Bovenschoolse trainingen
Leerkrachten in het basisonderwijs die met Taakspel willen gaan werken, kunnen ook een bovenschoolse training volgen. je volgt de training bij de CED-Groep in Rotterdam. Neem voor meer informatie over de trainingen contact op met het Cursusbureau, cursusbureau@cedgroep.nl

LANDJE 5 OTTERS 433

Meer weten?

Wil je Taakspel invoeren op je school? Neem contact met ons op.

Direct contact
x